Wat er mis kan gaan in een wervende vacaturetekst

Gepubliceerd door Suzanne Meijles

Afgelopen maandag gaf ik een workshop over sollicitatiebrieven schrijven. In zekere zin is dat ook een vorm van een verkooptekst: hoe ‘verkoop’ je jezelf in een brief voor een potentiële nieuwe baan?

 

Een van de deelnemers stuurde me de volgende dag een link naar een vacaturetekst  voor een allround trainer op een (niet nader te noemen) hogeschool. Hij verbaasde zich met name over de  profieleisen nummer 2 en 4.

vacaturetekst-fout-voorbeeld

 

Ik deel zijn verbazing helemaal. En hoe langer ik erover nadenk, hoe meer de tekst me bevreemdt. Want een vacaturetekst is natuurlijk OOK een wervende tekst. Het is een tekst waarmee je de juiste kandidaten hoopt te selecteren voor een functie. Je laat met een vacaturetekst onder meer zien wat voor soort organisatie je bent.

 

Wat zegt deze vacaturetekst?

Met deze vacaturetekst zegt de organisatie niet alleen iets over de eisen die aan de kandidaat gesteld worden, maar vooral iets over zichzelf. Als ik profieleis nummer 4 lees, zie ik tussen de regels staan: “In onze organisatie is veel onzeker, we zijn niet helder in onze verwachtingen en soms zeggen we iets waarvan we later beweren dat het niet waar was. Als je moeite hebt met zo’n cultuur, moet je maar niet solliciteren.”

 

Wat zou je in een sollicitatiebrief moeten schrijven over deze eisen? Iets als “ik ben goed in staat te werken in een organisatie waar dubbelzinnige opdrachten worden gegeven. Zo zijn bijna al mijn collega’s bij mijn laatste werkgever met een burn-out uitgevallen. Maar ik heb het volgehouden totdat het faillissement werd uitgesproken.”

 

Ik kan me het bijna niet voorstellen, maar het IS natuurlijk mogelijk dat het een test is. Om te kijken wie tijdens de sollicitatieprocedure deze eis aan de kaak stelt. Het gaat natuurlijk wel om een vacature voor een allround trainer. Ik ken in mijn omgeving geen enkele trainer die zich zou conformeren aan deze eis. (En geloof me: ik ken er heel wat!)

 

Wat mij betreft is dit een voorbeeld van wat er fout kan gaan in een wervende tekst. In de hoop een juiste kandidaat te selecteren, is de schrijver te creatief geweest in zijn vacaturetekst. Geschreven in een melige bui op vrijdagmiddag. Het zou mij niet verbazen als ze geen goede kandidaat vinden.

 

© Suzanne Meijles

 

Een reactie op Wat er mis kan gaan in een wervende vacaturetekst

  1. Anja Gerritsen schreef:

    Zag deze advertentietekst vandaag wederom langs komen. Ook met grote verbazing kennis genomen van de eisen 2 en 4. Ben het eens met je analyse over eis 4. Fijn te weten dat je omringd wordt door dubbelzinnigheid (collega’s, die je bestoken met dubbelzinnige vragen en opmerkingen), onzekerheid (bestaat de faculteit morgen nog???) en paradoxen (met een rijke fantasie kom ik tot heeeeele erge vraagstukken!).
    Weet nog niet of ik ga reageren. Mocht dat er toch van komen, dan zal ik het niet nalaten dit aan de orde te stellen. Met groet, Anja Gerritsen

Plaats jouw reactie.