Wie is ProTaal?

ProTaal, dat ben ik: Suzanne Meijles. Schrijven doe ik al mijn hele leven. Op mijn tiende zond ik al een ‘manuscript’ naar een uitgeverij. Daarop kreeg ik een heel aardige brief dat ik vooral nog veel moest oefenen…

 

Ik houd van taal, van woorden en zinnen, maar vooral van het effect dat je met die woorden teweeg kunt brengen. Ik studeerde Nederlands, las talloze romans, schreef gedichten, korte verhalen.

 

Maar pas toen ik tijdens mijn studie psychologie onderzoek deed naar fondswervingsbrieven, ontdekte ik de toegevoegde waarde die woorden kunnen hebben. Toen ontstond mijn interesse voor overtuigend en wervend schrijven.

 

Juist de combinatie van de Nederlandse taal en psychologie boeit me tot op het bot. Ze komen samen in wervende en overtuigende teksten.

 

In al mijn trainingen en coaching komen daarom beide aspecten aan bod. Wervend schrijven gaat namelijk niet alleen maar om taal. Het gaat ook over het ‘verleiden’ van je lezer. En om je eigen proces, want het schrijvend zichtbaar worden kan soms onzekerheid met zich meebrengen.

 

Daarom gaat het in mijn trainingen natuurlijk over de talige kant van teksten: hoe vind je jouw woorden om te zeggen wat je bedoelt? Maar ook over hoe je omgaat met onzekerheden. Of wat je kunt doen als je een schrijfblokkade voelt en niet meer verder kunt.

 

Na mijn studie Nederlands rolde ik als freelancer het trainingsvak in. Na 5 jaar freelancerschap begon ik – een beetje eigenwijs – in 2001 met ProTaal. Ik wilde mijn eigen klanten zoeken, vinden en helpen. Ik gaf ongeveer alle trainingen die binnen communicatie te bedenken vallen, maar merkte dat mijn hart vooral ligt bij de geschreven, wervende taal. Daarom werk ik sinds 2008 alleen nog als schrijftrainer.

 

Mijn doelgroep bestaat uit ondernemende professionals. Ik geniet van de kennis die cursisten schrijvend delen. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen kan leren schrijven. Ben jij er ook aan toe om je kennis, ideeën en ervaringen te delen? Ik train je graag om de woorden op papier te krijgen.

 

“Suzanne zou ik niet zozeer benoemen als “beter schrijven”, maar “beter denken” en van daaruit volgt het beter schrijven. Haar combinatie van achtergronden maakt haar daar persoonlijk zeer geschikt voor.”
Gerrit Fieret, directeur Zorgmediatheek

Cover Een beetje Beroemd
over mij

Ik leer je hoe je door te schrijven de toonaangevende expert wordt in je vakgebied.

image description
Zoeken