Voor wie – klanten

Is schrijftraining van ProTaal ook iets voor jou of jouw organisatie? Je leest hieronder over de klanten van ProTaal.

 

ProTaal geeft schrijftraining aan hoogopgeleide professionals die sterk inhoudelijk ontwikkeld zijn. Denk aan adviseurs, trainers en architecten met visie op hun vak.
Ook geef ik training aan stafmedewerkers die inhoudelijk betrokken zijn bij talige zaken in hun bedrijf. Zij werken bijvoorbeeld bij de afdeling marketing, sales of communicatie.

 

Soms zijn woorden lastig te vangen op papier. Juist voor professionals die veel van de inhoud weten. Wat moet er in een tekst? Wat kun je beter weglaten? Hoe vind je de juiste toon?

 

Schrijven een belangrijke vaardigheid voor professionals. Het is een manier om te informeren, te overtuigen en om de ‘buitenwereld’ te laten zien wat je weet.

 

Inhoudelijk sterke professionals worstelen soms met de vertaalslag van inhoud naar een verhaal voor klanten. Hoe beschrijf je iets complex op zo’n manier dat een leek het ook begrijpt? Schrijven met oog voor de lezer dus. Bij voorkeur zonder de inhoud te veel geweld aan te doen.

 

Maar schrijven kost tijd. Daarom bevatten de trainingen van ProTaal vaak adviezen en oefeningen over efficiënt schrijven. Hoe krijg je in minder tijd de ideeën uit je hoofd op papier? Zodat het eens lukt om bijvoorbeeld een artikel in een vakblad te publiceren.

 

Schrijven kan je helpen om je idee, dienst of product te verkopen. Toch weten veel mensen niet hoe je een wervende tekst schrijft. Welke factoren zorgen ervoor dat bijvoorbeeld klanten ja zeggen tegen een offerte, aanbestedingstekst, aanbod of uitnodiging?

 

Bij wervend en overtuigend schrijven is alleen informatie geven niet voldoende. Essentieel is dat je weet welke elementen een wervende, overtuigende tekst bevat. En dat is heel goed te leren. Met een training of coaching bijvoorbeeld.

 

Professionals die ik goed kan helpen zijn gedreven om hun kennis te delen. Ze begrijpen dat schrijven je expertstatus kan verhogen en geld kan opleveren. Ze zijn bereid tijd en energie te steken in het leren of perfectioneren van hun schrijfvaardigheid.

 

Daarnaast investeren mijn klanten graag in hun medewerkers. Ze zien niet alleen het belang in van schriftelijk communiceren. Ze willen ook dat medewerkers zich ontwikkelen en profileren. Dus ze bieden hun medewerkers ook voldoende tijd om te experimenteren en te oefenen.

 

Schrijven is een vaardigheid. En het verbeteren van een vaardigheid kost tijd. Dat snapt iedereen. Helaas heb ik geen toverstafje waarmee ik cursisten in één keer perfect kan laten schrijven. Maar ik help ze graag op weg.

 

Klanten

De opdrachtgevers van ProTaal zijn kennisintensieve organisaties. Geografisch bevinden ze zich in de driehoek Rotterdam – Amsterdam – Utrecht. In de afgelopen twee jaar verzorgde ik onder meer schrijftrainingen aan medewerkers van:

Aronsohn raadgevende ingenieurs
Coöperatie DOOR
Ector Hoogstad architecten
Esri
Fox-IT
Royal FloraHolland
Hogeschool Rotterdam
Gispen
ICS adviseurs
gemeente Rotterdam
KPMG
LTP
Leeuwendaal
MKB Lease
Nieman Raadgevende Ingenieurs
RAI Amsterdam
Rijkswaterstaat
Spark Entrepeneurs Education
Sene
Telersvereniging Prominent
Twynstra Gudde
UserIntelligence
VI Company
VDS trainingsconsultants
VNG

Ben je benieuwd hoe ik te werk ga? Lees dan verder op de pagina Werkwijze.

E-ZINE

Wil je mijn schrijftips in je inbox ontvangen? Meld je dan aan voor mijn e-zine. Lees hier meer informatie over het e-zine.

Cover Een beetje Beroemd
over mij

Ik leer je hoe je door te schrijven de toonaangevende expert wordt in je vakgebied.

image description
Zoeken

ProTaal op FacebookFacebook