Wat schrijf je op een kerstkaart aan je relaties?

Gepubliceerd door Suzanne Meijles

Half december. De eerste kerstkaarten vallen alweer op de deurmat. Het worden er wel elk jaar minder. Valt jou dat ook op? Maar ook per mail kun je je relaties laten weten dat je ze het beste wenst.

Maar wat is dat precies, “het beste wensen”? Laatst vroeg iemand me of ik advies kon geven over wat je op zo’n kerstkaart of in een e-mail kunt zetten. Waar kun je aan denken als je wensen wilt sturen aan je zakenrelaties?

Eerst een vraag. Welke kaart of e-mail ontvang jij het liefst? Een met alleen de naam van de afzender? Of een met een paar regels tekst? Waarschijnlijk de tweede. Ook je zakenrelaties zijn vooral ook gewoon mensen! En over het algemeen vinden mensen kaarten met een paar regels tekst interessanter dan alleen een naam

Als je ervoor kiest om je zakenrelaties een kerst- en nieuwjaarswens te sturen, verwijs dan even naar wat jullie verbindt. Jullie samenwerking in het afgelopen jaar, bijvoorbeeld. Niet in algemene termen, maar noem specifiek het project waar je aan hebt gewerkt. En vertel wat je daar zo bijzonder aan vond.

Het sturen van een wens is een mooi moment om weer contact te leggen met je relaties. Het dwingt je om na te denken over wat je waardeert in de relatie. Dat kost misschien iets meer tijd dan je vooraf had bedacht, maar het levert je ook veel op. Niet alleen reflectie voor jezelf, maar je laat ook je klant zien dat hij bijzonder voor je is. Maar dat kun je natuurlijk ook op elk ander moment in het jaar doen. Wat dacht je van een Paaskaart bijvoorbeeld?

(c) Suzanne Meijles

 

 

3 reacties op Wat schrijf je op een kerstkaart aan je relaties?

 1. Erno Hannink schreef:

  Net de kerstkaarten op de post gedaan en lees nu het artikel. Gelukkig helemaal goed gedaan, alle kaarten kregen een persoonlijke noot. 🙂

  Dank je wel voor je wensen Suzanne, fijne feestdagen en een mooie start in 2011.

 2. Suzanne Meijles schreef:

  Dank voor je reactie, Erno. Leuk om te lezen dat je mijn artikel eigenlijk helemaal niet nodig had 😉

  Ik wens jou ook fijne kerstdagen en een mooi nieuw jaar,

 3. Rik Konings schreef:

  Suzanne,

  Onze gezamelijk passie voor mensen en hoe we hun kunnen coachen om het beste uit zichzelf en hun omgeving te halen is wat ons verbindt. Ik lees met veel plezier je blogberichten om kom via jou met mooie mensen in contact. Daar wordt ik erg blij van.

  Ik wens je veel moois toe voor het jaar 2012. Mocht je nog speeltijd over hebben in het komend jaar wil ik je graag uitnodigen om op basis van co-creatie een boek te schrijven over creativiteit, zingeving en sociaal ondernemerschap.

  Hartelijke groet

  Rik

Plaats jouw reactie.